Δευτέρα 22.07.2024
More

  Βαρκελώνη: Τέλος σε πάνω από 10.000 άδειες τουριστικών καταλυμάτων

  Τα ενοίκια στην πόλη έχουν ανέβει σε μια δεκαετία κατά 70%

  Φρένο στον μαζικό τουρισμό στην Βαρκελώνη. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, οι 10.101 τουριστικές άδειες καταλυμάτων της πόλης αποφασίστηκε ότι θα λήξουν τον Νοέμβριο του 2028.

  Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης αποφάσισε να καταργήσει τις 10.101 άδειες των τουριστικών καταλυμάτων, μέσα σε μια πενταετία.

  Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος της πόλης, Jaume Collboni, ανακοίνωσε ότι η τιμή των ενοικίων έχει αυξηθεί μέσα σε μια δεκαετία κατά 70%. Μικρότερη αλλά και πάλι αξιοσημείωτη αύξηση έχει σημειωθεί και στις τιμές αγοράς των ακινήτων κατά 40%.

  Με αυτά τα δεδομένα, το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει δραστικά μέτρα για να εγγυηθεί την πρόσβαση των πολιτών σε αγορά ή ενοικίαση κατοικιών. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην πλειοψηφία των νέων που θέλουν να φύγουν από το σπίτι τους να αναγκαστούν να φύγουν από τη Βαρκελώνη», είπε ο δήμαρχος.

  «Αυτό το μέτρο δεν θα αλλάξει την κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτά τα προβλήματα χρειάζονται χρόνο. Αλλά με αυτό το μέτρο σηματοδοτούμε μια καμπή», συμπλήρωσε.

  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση ενός έντονου φαινομένου, το οποίο για πολλούς όμως είναι μια «σταγόνα στον ωκεανό».

  Με πληροφορίες από ΕΡΤ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ