Σάββατο 06.03.2021
More

  Βαυαρία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη κορωνοϊού σε κλινική

  Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία, καθώς εντοπίστηκε μια νέα μετάλλαξη κορωνοϊού σε κλινική.

  Η εφημερίδα Munchner Merkur σε δημοσίευμά της αναφέρθηκε στη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού τη Δευτέρα και σύμφωνα με το δημοσίευμα τουλάχιστον 35 ασθενείς και εργαζόμενοι στην κλινική Garmisch-Partenkirchen στη νοτιοανατολική Βαυαρία διαγνώστηκαν με το νέο στέλεχος του ιού, ενώ άλλοι ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό στην κλινική, διαγνώστηκαν με μεταλλάξεις ήδη γνωστές στους ερευνητές.

  Κορωνοϊός: Τα δείγματα της μετάλλαξης μεταφέρθηκαν για έρευνα

  Δείγματα της νέας μετάλλαξης έχουν υποβληθεί στην κλινική Charite του Βερολίνου για περαιτέρω έρευνα. Τα πρώτα αποτελέσματα από τις δοκιμές αναμένεται να φτάσουν αργότερα αυτό το μήνα, δήλωσε στην εφημερίδα ο Δρ Clemens Stockklausner, αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου της Βαυαρίας. «Αυτό είναι τώρα στα χέρια των συναδέλφων μας», δήλωσε, προσθέτοντας: «Περιμένουμε απάντηση με περαιτέρω και ουσιαστικές λεπτομέρειες μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου».

  Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές εάν η νέα μετάλλαξη ιών διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά όπως οι μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, οι οποίες αποδείχθηκαν εξαιρετικά μεταδοτικές. Πάντως, ο Stockklausner τονίζει πάντα ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος πανικού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ