H Σάρα Ποικόβσκα, μητέρα δύο παιδιών, ήταν ένας άνθρωπος παθιασμένος με τη μουσική λένε οι άνθρωποι που τη γνώριζαν
Μια δημοφιλής στη Βόρεια Μακεδονία τραγουδίστρια, μέλος του συγκροτήματος DNK που έδινε συναυλία στο μοιραίο κλαμπ, είναι μεταξύ των 59 νεκρών της πυρκαγιάς που έχει συγκλονίσει τη γειτονική χώρα.
Η Σάρα Ποικόβσκα τραγουδούσε στη σκηνή του κλαμπ Pulse την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.
Η 48χρονη τραγουδίστρια είχε δύο παιδιά στην εφηβεία. Πέρα από τη συμμετοχή στο συγκρότημα, ήταν καθηγήτρια μουσικής στη Σχολή Μουσικών Τεχνών του κρατικού πανεπιστημίου.
Οι συγγενείς της την περιγράφουν σαν άνθρωπο παθιασμένο με τη μουσική που είχε δημιουργήσει jazz κουαρτέτο ενώ είχε συνεργαστεί με hip-hop σχήματα.
Είχε βρεθεί μάλιστα δύο φορές στη σκηνή της Eurovision, κάνοντας φωνητικά με την Καρολίνα Γκότσεβα το 2002 και το 2007.
Από την πυρκαγιά χάθηκαν ακόμη ο Αντρέι Γκιοργιέσκι, ένα από τα βασικά μέλη του συγκροτήματος, ο φωτογράφος του συγκροτήματος Αλεξάνταρ Εφρέμοβ, ο ντράμερ Γκιόργκιι Γκιοργκίεβ και ο Φίλιπ Στεφανόβσκι που έπαιζε πλήκτρα.
Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 59 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς ανήλικοι, ενώ τραυματίστηκαν 150 άνθρωποι.
Η τραγωδία συνέβη στο νυχτερινό κέντρο Pulse στην πόλη Κότσανι, περίπου 100 χιλιομέτρων από τα Σκόπια, στα βορειοανατολικά της χώρας, την ώρα που έδινε συναυλία το δημοφιλές χιπ χοπ συγκρότημα DNK.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από πυροτεχνήματα στη σκηνή. Επικράτησε πανικός και εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να βγουν από τη μοναδική έξοδο του κλαμπ. Υπολογίζεται ότι οι θεατές ήταν περίπου 1.500.