Δευτέρα 22.07.2024
More

  Βρετανία: Ακτιβίστριες ψέκασαν ιδιωτικά τζετ με μπογιά

  Είχαν βάλει στο μάτι το αεροπλάνο της Τέιλορ Σουίφτ

  Δύο ακτιβίστριες για το Κλίμα της οργάνωσης Just Stop Oil μπήκαν τα ξημερώματα στο διεθνές αεροδρόμιο του Στάνστεντ, όπου σταθμεύει αυτές τις μέρες το αεροσκάφος της Τέιλορ Σουίφτ, και αφού απέτυχαν να το βρουν, ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά δύο άλλα, τυχαία ιδιωτικά τζετ.

  Οι δύο ακτιβίστριες, ηλικίας 22 και 28 ετών, έκοψαν στις πέντε τα χαράματα το συρμπατόπλεγμα του φράκτη του αεροδρομίου και διείσδυσαν στην ζώνη όπου σταθμεύει το τζετ που χρησιμοποιεί η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία δίνει αυτό το σαββατοκύριακο συναυλίες στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η Just Stop Oil αναρτώντας και σχετικό βίντεο.

  Αφού απέτυχαν να βρουν το αεροσκάφος της Τέιλορ Σουίφτ, οι δύο ακτιβίστριες περιέλουσαν δύο τζετ με πορτοκαλί μπογιά και λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθησαν. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φθορά και παρεμπόδιση χρήσης ή λειτουργίας εθνικών υποδομών, σύμφωνα με την αστυνομία.

  Η Just Stop Oil ζητά τον τερματισμό της εκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2030. Οι αμφιλεγόμενες ενέργειές της, κυρίως σε μουσεία και με την ευκαιρία αθλητικών διοργανώσεων ή θεαμάτων, επισύρουν στους ακτιβιστές ποινές φυλάκισης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ