Τρίτη 27.02.2024
More

  Βρετανία: Ισόβια σε αστυνομικό που εκβίαζε ανήλικες για να στέλνουν φωτογραφίες

  Εμφανιζόταν ως ανήλικο αγόρι

  Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε Βρετανός αστυνομικός ο οποίος απειλούσε ανήλικες για να του στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους.

  Ο 24χρονος Λιούις Έντουαρντς δήλωσε ένοχος για 162 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών ηλικίας από 10 έως 16 ετών. Σύμφωνα με την εισαγγελία, εκβίαζε τα ανήλικα κορίτσια, απειλώντας να τα εκθέσει.

  Ο Έντουαρντς χειραγώγησε τα θύματά του για να του στείλουν άσεμνες φωτογραφίες τους. Όταν εκείνες του έλεγαν να σταματήσει, εκείνος επέμενε περισσότερο. Εμφανιζόταν ως ανήλικο αγόρι και έβαλε στο στόχαστρό του περισσότερα από 200 κορίτσια από το 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο φέτος.

  Μετά τη σύλληψή του, οι συνάδελφοί του που ερευνούσαν την υπόθεση ανακάλυψαν ηλεκτρονικές συσκευές κρυπτογράφησης καθώς και ένα «εγχειρίδιο» εκβιασμού.

  Σήμερα, δικαστήριο του Κάρντιφ τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και η ελάχιστη ποινή που θα εκτίσει στη φυλακή είναι 12 έτη.

  Η εμπιστοσύνη των πολιτών στη βρετανική αστυνομία υπονομεύτηκε τα τελευταία χρόνια, μετά την αποκάλυψη μιας σειράς σκανδάλων. Μεταξύ άλλων, αστυνομικοί καταδικάστηκαν πρόσφατα για δολοφονίες και βιασμό.

  Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ