Τρίτη 27.02.2024
More

  Βρετανία: «Λάθος γαλλικής αεροπορικής εταιρείας πιθανώς να προκάλεσε το χάος στα αεροδρόμια»

  Τι εκτιμά η βρετανική κυβέρνηση για το χάος που προκλήθηκε στα αεροδρόμια της χώρας

  Το λάθος μιας γαλλικής αεροπορικής εταιρείας δεν αποκλείεται να προκάλεσε το χάος που επικράτησε στα αεροδρόμια εχθές στη Βρετανία και άλλες χώρες, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

  Συγκεκριμένα, η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο, η αναστάτωση που προκλήθηκε στα αεροδρόμια να οφείλεται σε σφάλμα εισαγωγής δεδομένων από μια γαλλική αεροπορική εταιρεία.

  «Θα υπάρξει έρευνα από την CAA (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και μια έκθεση που θα κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση. Νομίζω ότι ο (υπουργός Μεταφορών) Μαρκ Χάρπερ επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι θα την πάρει σε λίγες ημέρες. Δεν πρόκειται να την προκαταβάλω. Έχω δει, προφανώς, διάφορες εικασίες, αλλά δεν πρόκειται να προκαταβάλω τη δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

  Παράλληλα, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως οι ειδικοί που ερευνούν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα ήταν «τεχνικό» και «όχι θέμα κυβερνοασφάλειας».

  Ερωτηθείς αν οι Βρετανοί αξιωματούχοι θα μιλήσουν με τους Γάλλους ομολόγους τους στην άλλη πλευρά της Μάγχης, ο εκπρόσωπος είπε ότι «θα περίμενε κανείς ότι μιλούν τακτικά» αλλά «δεν γνωρίζω για συγκεκριμένες συζητήσεις»

  Υπενθυμίζεται ότι εχθές η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας ανακοίνωσε πως «αντιμετωπίζουμε αυτήν την ώρα τεχνικό πρόβλημα και θέσαμε σε εφαρμογή περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν το πρόβλημα».

  Σε νεώτερη ανακοίνωση μερικές ώρες μετά, και εν μέσω χάους με τις πτήσεις στα αεροδρόμια,  η NATS ανακοίνωσε ότι «εντόπισε και επιδιόρθωσε το τεχνικό πρόβλημα».

  Με πληροφορίες από Telegraph

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ