Τρίτη 04.10.2022
More

  Βρετανία: Μειώνεται στις 5 ημέρες η υποχρεωτική καραντίνα για τους νοσούντες με κορωνοϊό

  Η κυβέρνηση της Βρετανίας μειώνει από επτά σε πέντε ημέρες και με αρνητικό τεστ την απομόνωση

  Η κυβέρνηση της Βρετανίας μειώνει από επτά σε πέντε ημέρες και με αρνητικό τεστ την απομόνωση όσων έχουν διαγνωσθεί με Covid-19, λόγω έλλειψης προσωπικού στην υγεία, την εκπαίδευση και τις μεταφορές.

  Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συντομεύσει τη διάρκεια απομόνωσης για τους ασθενείς με Covid-19 στην Αγγλία από τουλάχιστον επτά σε πέντε ημέρες, με αρνητικό τεστ, για να “ελαχιστοποιήσει” τον αντίκτυπο του μέτρου αυτού στην οικονομία.

  “Έχουμε επανεξετάσει την περίοδο απομόνωσης για όσους έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, για να διασφαλίσουμε ότι τα ισχύοντα μέτρα επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση της οικονομικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας, για παράδειγμα, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου να βγουν όσοι είναι μεταδοτικοί με τον ιό από την απομόνωση”, ανέφερε ο Τζάβιντ στο Κοινοβούλιο.

  Επικαλούμενος στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας (UKHSA) του Ηνωμένου Βασιλείου ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι “περίπου τα δύο τρίτα όσων έχουν διαγνωσθεί με Covid δεν είναι πλέον μεταδοτικοί στο τέλος της πέμπτης ημέρας”.

  Από τη Δευτέρα, με δύο αρνητικά και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) την πέμπτη και την αρχή της έκτης ημέρας, οι θετικοί σε Covid-19 θα μπορούν να βγουν από καραντίνα. Η απομόνωση ήταν μέχρι στιγμής δέκα ημέρες με δυνατότητα μείωσης σε επτά σε περίπτωση αρνητικού τεστ.

  Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε ισχυρή πίεση να μειώσει τη διάρκεια της απομόνωσης σε πέντε ημέρες, όπως οι ΗΠΑ, εν όψει της μαζικής απουσίας νοσούντων εργαζομένων, γεγονός που διαταράσσει τη λειτουργία σε κρίσιμους τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η υγεία, η εκπαίδευση ή οι μεταφορές.

  Το Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερους από 151.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας -από τους βαρύτερους απολογισμούς στην Ευρώπη- καταγράφει καθημερινά ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες, που αποδίδονται στην παραλλαγή Όμικρον. Εντούτοις τα κρούσματα φαίνεται να αρχίζουν να μειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ