Τρίτη 17.05.2022
More

  Βρετανία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων-Ξεπέρασαν τα 93.000 σε ένα 24ωρο

  Νέο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με 93.045 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

  Πάνω από 3.000 τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

  Νέο ρεκόρ έσπασαν τα κρούσματα της Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο την τελευταία ημέρα, καθώς καταγράφηκαν 93.045 μολύνσεις, σχεδόν 5.000 περισσότερες από χθες, Πέμπτη (16/12).

  Τα δεδομένα για τη δεινή θέση που βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Βρετανία “μιλούν” από μόνα τους. Τις τελευταίες επτά ημέρες, παρατηρείται αύξηση 38,6% στις καταγεγραμμένες νέες μολύνσεις.

  Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 111, ήταν δηλαδή ελαφρά μικρότερος από τους 146 που καταγράφηκαν χθες. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 172.000 θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού, από την έναρξη της πανδημίας.

  Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα, όπου βλέπουν καθημερινά τις νέες μολύνσεις να διπλασιάζονται. Μέχρι και σήμερα, έχουν καταγραφεί 14.909 κρούσματα της νέας μετάλλαξης, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ακόμη πιο κρίσιμη.

  Κορωνοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος νεκρός από το νέο στέλεχος

  Στη Βρετανία σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, καθώς μέχρι πρότινος το νέο στέλεχος ήταν ιδιαίτερα μεταδοτικό όμως όσοι νοσούσαν από αυτό αντιμετώπιζαν ήπια συμπτώματα.

  Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τη Δευτέρα (13/12) τουλάχιστον ένας άνθρωπος που είχε προσβληθεί από την παραλλαγή Ομικρον κατέληξε, και αυτός ο θάνατος είναι ο πρώτος που έχει καταγραφεί από τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώθηκε και συνεχίζει την επέλασή της σε πολλές χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης.

  «Δυστυχώς, ναι η Ομικρον έχει ως αποτέλεσμα νοσηλείες και, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον ένας ασθενής με Όμικρον πέθανε », είπε ο Μπόρις Τζόνσον επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο στο Πάντινγκτον, θέλοντας να επιταχύνει το πρόγραμμα χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid στην Βρετανία, όπου η παραλλαγή εξαπλώνεται με «πρωτοφανείς ρυθμούς», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.

  «Νομίζω ότι η ιδέα ότι πρόκειται κατά κάποιον τρόπο για ηπιότερη μορφή του ιού, πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να το βάλουμε κατά μέρος και να παραδεχθούμε τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους εξαπλώνεται στον πληθυσμό. Άρα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να λάβουμε ενισχυτικές δόσεις», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπαθώντας να προωθήσει την εκστρατεία χορήγησης της τρίτης δόσης.

  Νωρίτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τον κορονοϊό στο τέσσερα εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης της νέας παραλλαγής Όμικρον στη χώρα. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να κάνουν το συντομότερο δυνατό την ενισχυτική δόση του εμβολίου, καθώς η χώρα «αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ