Τετάρτη 22.09.2021
More

  Βρετανία: Ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων από τον Οκτώβριο

  Οι θάνατοι και στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κάτω από τα αναμενόμενα επίπεδα.

  Οι θάνατοι από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται χαμηλότερα του αναμενόμενου, στο χαμηλότερο εβδομαδιαίο ποσοστό για την Αγγλία και την Ουαλία από τον Οκτώβριο.

  Ομοίως, ο αριθμός των θανάτων ι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι κάτω από το αναμενόμενο για αυτήν την χρονική περίοδο, λέει η Εθνική Στατιστική Υπηρεασία (Office for National Statistics, ONS).

  11.666 θάνατοι καταγράφηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 19 Μαρτίου – 8% κάτω από τον πενταετή μέσο όρο αυτής της εβδομάδας. Οι θάνατοι και στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κάτω από τα αναμενόμενα επίπεδα.

  Από αυτούς τους θανάτους, λίγο περισσότεροι από 1.000 αφορούσαν τον Covid – σχεδόν 600 λιγότερους από την προηγούμενη εβδομάδα.

  Από τις 19 Μαρτίου, οι θάνατοι λόγω Covid εξακολούθησαν να μειώνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης που εξετάζουν τους θανάτους εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ.

  Τα δεδομένα του ONS περιλαμβάνουν όλες τις περιπτώσεις όπου οι γιατροί πιστεύουν ότι η Covid-19 ήταν ένας παράγοντας στο θάνατο.

  Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες, η πόλη του Λονδίνου δεν ανέφερε θανάτους λόγω κορωνοϊού. Τα στοιχεία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) για τις 28 Μαρτίου έδειξαν ότι δεν είχαν καταγραφεί θάνατοι ασθενών εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ Covid-19.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ