Τρίτη 27.02.2024
More

  Βρετανία: Παιδί κόντεψε να θαφτεί ζωντανό σε παραλία -Εγκλωβίστηκε σε άμμο μέχρι το λαιμό

  Ο 14χρονος ήταν «τυχερός» που δεν θάφτηκε ζωντανός ανέφεραν διασώστες

  Ένα 14χρονο αγόρι παγιδεύτηκε στην άμμο μέχρι τον λαιμό μετά την κατάρρευση τρύπας που έσκαβε σε παραλία της Βρετανίας.

  Το παιδί εγκλωβίστηκε σε παραλία του Λινκολνσάιρ όταν τμήματα άμμου έπεσαν πάνω του σε τρύπα που είχε σκάψει, με τους διασώστες να εκτιμούν ότι ο 14χρονος ήταν «τυχερός» που δεν θάφτηκε ζωντανός.

  Οι γονείς του παιδιού κατάφεραν να κρατήσουν το στόμα του ελεύθερο, απομακρύνοντας την άμμο μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

  Από την πλευρά της, η ακτοφυλακή δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα «δύσκολο έργο» καθώς έπρεπε να ξεθάψουν το παιδί χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω κατάρρευση.

  «Καθώς διαταράζουμε την άμμο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταρρεύσει και πάλι. Η προτεραιότητά μας ήταν να διασφαλίσουμε ότι ανά πάσα στιγμή οι αεραγωγοί του παιδιού προστατεύονταν και το κεφάλι του παρέμενε πάνω από την άμμο. Χρειάστηκε κόσμος και συντονισμένη προσπάθεια για να απομακρύνουμε την άμμο», δήλωσε ο διασώστης, Φραν Γουίλκινς.

  Οι διασώστες πέρασαν περίπου μία ώρα σκάβοντας πριν ο έφηβος απελευθερωθεί και εξεταστεί από γιατρούς.

  «Ευτυχώς παρέμεινε ήρεμος καθ’ όλη τη διάρκεια, γεγονός που σίγουρα βοήθησε στη μείωση του πανικού και επέτρεψε σε όλους να πιάσουν δουλειά και να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε ο διασώστης.

  Με πληροφορίες από BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ