Τρίτη 04.10.2022
More

  Βρετανία: Στη “μάχη” κατά της Όμικρον και ο στρατός

  Την ανάπτυξη του στρατού για να στηρίξει τα υπό πίεση νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

  200 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων θα στηρίξουν το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

  Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την ανάπτυξη του στρατού για να στηρίξει τα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού και δέχονται υπερβολική πίεση εξαιτίας του αριθμού ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 200 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων (40 στρατιωτικοί γιατροί και 160 άτομα ως βοηθητικό προσωπικό) έχουν τεθεί στη διάθεσή της για να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) στο Λονδίνο τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

  Η Βρετανία γνωρίζει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον και κατέγραφε καθημερινά πάνω από 150.000 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα.

  Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότη η Αγγλία μπορεί να αντέξει την αύξηση αυτή χωρίς να χρειαστούν νέα περιοριστικά μέτρα χάρη στον εμβολιασμό και την ηπιότερη νόσηση που προκαλεί η παραλλαγή, αλλά έχει προειδοποιήσει ότι οι επόμενες εβδομάδες συνιστούν πρόκληση καθώς υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό αφού κάποιοι μολύνονται και υποχρεούνται σε απομόνωση.

  Η κυβέρνηση έχει επίσης αναπτύξει στρατιώτες για να βοηθήσουν στη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ και στα εμβολιαστικά προγράμματα.

  Κρίση υποστελέχωσης στα νοσοκομεία της χώρας

  Η Βρετανία έχει καταγράψει σχεδόν 150.000 θανάτους από επιπλοκές της Covid-19 και έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας οι κρατικές νοσοκομειακές δομές της ήδη αντιμετωπίζαν προβλήματα υποστελέχωσης και πτώσης του ηθικού ακόμη και πριν από την εμφάνιση της Όμικρον, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

  Η έκθεση αναφέρει ότι η κρίση υποστελέχωσης θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις προσπάθειες να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που βρίσκονται σε τεράτιες λίστες αναμονής για να τους παρασχεθεί θεραπεία, ένα πρόβλημα που προκλήθηκε λόγω της Covid-19.

  Ο Τσαάντ Νάγκπολ, πρόεδρος του Συμβουλίου του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, είπε ότι στο ΕΣΥ παρατηρούνται πρωτόγνωρες απουσίες προσωπικού.

  “Παρότι η κυβέρνηση έχει καταφύγει στον στρατό για να βοηθήσει στο Λονδίνο, ας μην ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε ένα εθνικό πρόβλημα. Αυτό είναι ένα εθνικό πρόβλημα και δεν έχουμε συναντήσει ξανά ποτέ τέτοιο επίπεδο απουσιών προσωπικού”, είπε ο ίδιος στο Sky News.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ