Τετάρτη 22.03.2023
More

  Βρετανία: Στο δικαστήριο ο νεαρός που συνελήφθη για την επίθεση με αυγό στον βασιλιά Κάρολο

  Ο 74χρονος βασιλιάς της Βρετανίας βρισκόταν στο Λούτον για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους

  Ενώπιον δικαστηρίου του Λούτον παρουσιάστηκε ο 21 ετών Χάρι Σπάρτακους Μέι που κατηγορείται ότι πέταξε ένα αυγό προς τον βασιλιά Κάρολο, την 6η Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, αντιμετωπίζοντας δίωξη για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

  Ο 74χρονος βασιλιάς της Βρετανίας βρισκόταν στο Λούτον για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους και να επισκεφθεί φιλανθρωπικά ιδρύματα και έναν νέο ναό των Σιχ. Ο Κάρολος Γ’ διαδέχθηκε την Ελισάβετ Β’ στον βρετανικό θρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του τον Σεπτέμβριο.

  Ο Χάρι Σπάρτακους Μέι δεν έχει δηλώσει ακόμη «ένοχος» ή «αθώος», ενώ το BBC μεταδίδει πως θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή.

  Στις αρχές Νοεμβρίου, ένας 23χρονος συνελήφθη στο Γιορκ της βόρειας Αγγλίας, επειδή πέταξε αυγά προς τον βασιλιά Κάρολο στη διάρκεια περιήγησής του στην περιοχή. Προτού ακινητοποιηθεί και συλληφθεί από αστυνομικούς, ο 23χρονος κατήγγειλε το αποικιοκρατικό παρελθόν του Ηνωμένου Βασιλείου, φωνάζοντας πως χύθηκε αίμα σκλάβων για τη χώρα αυτή. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 20 Ιανουαρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ