Τρίτη 04.10.2022
More

  Βρετανία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς από την άνοιξη

  Η κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε πως θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολισμό από την 1η Απριλίου

  Η κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε πως θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολισμό κατά του κορωνοϊού των υγειονομικών του δημοσίου συστήματος υγείας από την 1η Απριλίου.

  Έπειτα από μια διαβούλευση για το θέμα, «κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλοι όσοι εργάζονται για το NHS», το δημόσιο σύστημα υγείας, «και στην κοινωνική πρόνοια θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Υγείας στη Βρετανία, Σατζίντ Τζαβίντ.

  «Πρέπει να αποφύγουμε το κακό που μπορεί να προληφθεί και να προστατεύσουμε τους ασθενείς στο NHS, να προστατεύσουμε τους συναδέλφους στο NHS και φυσικά να προστατεύσουμε το ίδιο το NHS», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

  «Σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε αυτόν τον όρο από την 1η Απριλίου».

  Όσοι δεν έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους θα εξαιρεθούν του μέτρου.

  «Κανείς» στους κόλπους του NHS ή στον κλάδο παροχής φροντίδας που δεν θα έχει εμβολιαστεί «δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος» ή να «τον δείχνουμε με το δάκτυλο», τόνισε ο Τζαβίντ, επιμένοντας στον ρόλο της παιδαγωγικής προκειμένου να πειστούν οι επιφυλακτικοί.

  Επικαλούμενος τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο Σατζίντ Τζαβίντ ανέφερε πως το «90% του προσωπικού του NHS έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις» εμβολίου, ακόμα κι αν σε ορισμένα νοσοκομεία «ο αριθμός αυτός προσεγγίζει το 80%».

  Το NHS μετρά σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εργαζομένους, εκ των οποίων περισσότεροι από 627.000 είναι υγειονομικοί.

  Η απόφαση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης ακολουθεί ένα ανάλογο μέτρο βάσει του οποίου καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 για τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από μεθαύριο Πέμπτη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ