Κυριακή 24.10.2021
More

  Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ουσία που μειώνει τη θνητότητα του κορωνοϊού

  Σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά του κορωνοϊού έκαναν Βρετανοί επιστήμονες

  Στην ανακάλυψη ότι μικρές μόνο δόσεις ενός ευρέως κυκλοφορούντος στεροειδούς φαρμάκου μειώνει τα ποσοστά θανάτου ακόμη και κατά ένα τρίτο σε βαρέως νοσούντες από τον κορωνοϊό ασθενείς, προχώρησαν Βρετανοί επιστήμονες.

  Tα αποτελέσματα περιγράφονται ως ιδιαίτερα σημαντικά από τους επιστήμονες που επιβλέπουν την κλινική δοκιμασία με το όνομα RECOVERY, και οι οποίοι εισηγούνται το φάρμακο να αποτελέσει άμεσα τη βασική φαρμακευτική περίθαλψη στα νοσοκομεία.

  «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η χορήγηση δεξαμεθαζόνης σε ασθενείς με COVID-19 που βρίσκονται σε αναπνευστήρα ή τους χορηγείται οξυγόνο, θα σώσει ζωές και θα το πράξει σε ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος» δηλώνει ο Martin Landry, του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εκ των επιβλεπόντων της έρευνας.

  Ο συνάδελφός του, Peter Horby, επικεφαλής επίσης στην έρευνα, δηλώνει  ότι η δεξαμεθαζόνη, ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση φλεγμονών «είναι το μόνο φάρμακο μέχρι στιγμής που βρέθηκε να μειώνει τη θνησιμότητα και την μειώνει σημαντικά.

  «Πρόκειται για σημαντική ανακάλυψη».

   

   

  Πηγή: Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ