Πέμπτη 23.03.2023
More

  Βρετανός καθηγητής Ιολογίας: Οι μακροχρόνιες παρενέργειες του κορωνοϊού εμφανίζονται και στα παιδιά

  «Καμπανάκι» από Βρετανό ειδικό για τον εμβολιασμό εφήβων

  Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στη Βρετανία για τον εμβολιασμό των εφήβων. Οι σύμβουλοι της αρμόδιας επιτροπής ανακοίνωσαν, πριν από λίγες ώρες, ότι δεν συνιστούν τον καθολικό εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, ωστόσο ο καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, Ρίτσαρντ Στάντον, προειδοποίησε για την ανάγκη εμβολιασμού αυτής της ηλικιακής ομάδας ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης μακροχρόνιων συμπτωμάτων.

  Την τελική απόφαση για τους εμβολιασμούς των εφήβων θα πάρει το βρετανικό υπουργείο Υγείας, που θα κρίνει τις συνέπειες όσον αφορά στα σχολεία και την κοινωνία.

  Μιλώντας πάντως στο BBC, ο καθηγητής Ιολογίας συνέστησε τον εμβολιασμό νέων ανθρώπων ώστε να αποφευχθεί η νόσηση και η διατάραξη της λειτουργίας σχολικών μονάδων.

  Τόνισε, δε, ότι ναι μεν το ποσοστό σοβαρής νόσησης για τους νέους είναι «πολύ χαμηλό», ωστόσο ένα στα επτά παιδιά θα μπορούσε να έχει για καιρό παρενέργειες μετά τη νόσηση.

  Ο καθηγητής υποστηρίζει, ακόμη, ότι η βρετανική επιτροπή εμβολιασμού δεν έχει λάβει υπόψιν της πως τα κρούσματα σε μαθητές μπορεί να διαταράξουν τη λειτουργία σχολείων, προσθέτοντας ότι εάν δεν εμβολιαστούν, τότε δεν θα είναι δυνατή η επίτευξη γενικής ανοσίας.

  «Θα δούμε σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου εάν δεν εμβολιάσουμε τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα», διεμήνυσε, επίσης, ο καθηγητής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ