Σάββατο 13.07.2024
More

  Βρέθηκε νεκρό παιδί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο στον Δούναβη

  Έκκληση για βοήθεια από το κοινό απηύθυνε η Interpol σχετικά με την υπόθεση ενός νεκρού αγοριού που βρέθηκε στον ποταμό Δούναβη, περιστατικό που έχει αφήσει άναυδη τη γερμανική αστυνομία.

  Το αγόρι, που εκτιμάται ότι ήταν πέντε ή έξι ετών, βρέθηκε τον περασμένο Μάιο στη Βαυαρία, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο μαζί με μια πλάκα πεζοδρομίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιντερπόλ.

  Η «Μαύρη Ανακοίνωση» της Ιντερπόλ

  Η γερμανική αστυνομία, η οποία δεν μπορούσε να ταυτοποιήσει το πτώμα ή τις συνθήκες του θανάτου του, ζήτησε από τον διεθνή αστυνομικό οργανισμό να εκδώσει μια «Μαύρη Ανακοίνωση», μια διεθνή προειδοποίηση για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με πτώματα αγνώστων στοιχείων.

  Η Ιντερπόλ ανέφερε ότι δεν ήταν γνωστό πόσο καιρό το πτώμα βρισκόταν ήδη στο νερό όταν βρέθηκε στις 19 Μαΐου 2022, κοντά στο Γκρόσμπερινγκ, έναν βαυαρικό δήμο 7.500 κατοίκων. Το αγόρι είχε ύψος περίπου 110 εκατοστά, ζύγιζε 15 κιλά, είχε καστανά μαλλιά και ομάδα αίματος 0.

  Μάλιστα, η γερμανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του πώς πιστεύεται ότι έμοιαζε το αγόρι στα τέλη του περασμένου έτους, προσφέροντας αμοιβή 10.000 ευρώ για πολύτιμες πληροφορίες από το κοινό.

  Άγνωστο εάν ήταν θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας -«Κάπου, κάποιος, ξέρει κάτι γι’ αυτό το αγόρι»

  Η αστυνομία πιστεύει πως το αγόρι πέρασε χρόνο εκτός Γερμανίας, γι’ αυτό και οι 195 χώρες-μέλη της Ιντερπόλ ίσως μπορέσουν να ρίξουν φως στον θάνατό του και «αν ήταν θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας», δήλωσε ο Γιούργκεν Στοκ, γενικός γραμματέας της οργάνωσης. «Κάποιος, κάπου, ξέρει κάτι γι’ αυτό το αγόρι» ανέφερε στη δήλωσή του.

  «Τα μέλη του κοινού, ιδίως όσοι θυμούνται ένα εξαφανισμένο παιδί του οποίου τα χαρακτηριστικά και η εξαφάνιση υποδηλώνουν πιθανή σχέση με την υπόθεση, καλούνται να επικοινωνήσουν με τη γερμανική αστυνομία», ανέφερε η Ιντερπόλ.

  Παράλληλα, σημείωσε πως το εργαλείο «I-Familia», το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2021 για την ταυτοποίηση άγνωστων σωμάτων μέσω διεθνούς οικογενειακής αντιστοίχισης DNA συγγένειας, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην υπόθεση.

  Η έρευνα εμπίπτει στο πλαίσιο του προγράμματος «Identify Me», το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και στοχεύει σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στον εντοπισμό 22 ύποπτων γυναικών για δολοφονία και έχει λάβει περισσότερα από 500 μηνύματα και συμβουλές από το κοινό, δήλωσε η Ιντερπόλ.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ