Πέμπτη 21.10.2021
More

  Βρήκε «εγκλωβισμένη» πασχαλίτσα στο παντοπωλείο και αποφάσισε να της σώσει την ζωή

  Μια γυναίκα βρήκε μια πασχαλίτσα «κολλημένη» σε ένα παράσιτο και έκανε τα πάντα για την σώσει

  Μια γυναίκα βρήκε τυχαία μια πασχαλίτσα πάνω σε ένα λαχανικό, στο παντοπωλείο της γειτονιάς της και κατέληξε να της σώσει την ζωή.

  «Ήμουν στο παντοπωλείο και είδα μια πασχαλίτσα πάνω σε ένα ματσάκι από βιολογικό κόλιανδρο και μετά παρατήρησα ότι κάτι φυλούσε. Λέω μέσα μου, “τι στην ευχή κάνει; κινείται γύρω γύρω”», λέει η Τιάνα.

  Όπως εξηγεί μιλώντας στο The Dodo, «κάνω Google τα πάντα». Κατόπιν σχετικής αναζήτησης, ανακάλυψε ότι η πασχαλίτσα ήταν αναγκασμένη να φυλάει ένα παράσιτο σφήκας.

  «Ξέρω ότι είναι μέρος της φύσης, αλλά σε εκείνη τη φάση, βρισκόταν στο παντοπωλείο, οπότε και θα συνέβαινε και στα δυο», σημειώνει. Σκέφτηκα, “ήταν γραφτό να βρεθώ εδώ, πρέπει να την επαναφέρω στη ζωή”. Πήγα σπίτι και λέω στον σύζυγό μου, σε παρακαλώ πάρε τα ψώνια, πρέπει να σώσω μια πασχαλίτσα», προσθέτει.

  Με την χρήση μιας οδοντογλυφίδας, ξεκίνησε την προσπάθεια να τα διαχωρίσει. Με υπομονή και ξεκολλώντας ένα ένα τα πόδια, κατάφερε τελικά να απελευθερώσει την πασχαλίτσα. «Άρχισε να αρπάζει ολοένα και πιο σφιχτά την οδοντογλυφίδα και τελικά ξεκόλλησε», σημειώνει.

  Ωστόσο τις τρεις πρώτες ημέρες σχεδόν δεν κουνιόταν, μόνο ελάχιστα για να φάει λίγο από το μύρτιλο δίπλα της. «Συγγενείς και φίλοι μου έστελναν καθημερινά μηνύματα να ρωτήσουν τι κάνει. Ευτυχώς δυνάμωνε μέρα με τη μέρα. Νομίζω ότι κατά κάποιον τρόπο ένιωθε ασφάλεια και αγάπη», εξηγεί.

  Μετά τα μύρτιλα, άρχισε να τρώει μπανάνες και ύστερα σταφίδες, μέχρι που άνοιξε για πρώτη φορά δειλά τα φτερά της. Η Τιάνα ελπίζει πως πολύ σύντομα θα καταφέρει να πετάξει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ