Τρίτη 07.02.2023
More

  Βρήκε σκύλο που αγνοούνταν 10 μέρες στο δάσος με τη βοήθεια drone

  Μερικές φορές ένας άντρας μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του σκύλου – ειδικά αν μπορεί να χειριστεί ένα drone

  Μερικές φορές ένας άντρας μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του σκύλου – ειδικά αν μπορεί να χειριστεί ένα drone, όπως στην περίπτωση της μικρής Meadown που ο διασώστης της, την έβγαλε από το δάσος.

  Όταν ένα χρυσό retriever 16 μηνών, επονόματι Meadow, εξαφανίστηκε σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο σπίτι της στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ένας έμπειρος χειριστής drone, ο Τζέιμς, ένας νεαρός άνδρας ήταν αυτός που βοήθησε καθοριστικά στη διάσωση.

  Οι “γονείς” του κατοικίδιου, έβαλαν αφίσες όπου περιέγραφαν λεπτομερώς την κατάσταση του σκύλου τους και παρείχαν αμοιβή. Παρόλο που δεν είχε συναντήσει ποτέ το ζευγάρι, ο Τζέιμς αισθάνθηκε υποχρεωμένος να βοηθήσει στην αναζήτησή του. Ήξερε ότι με την πιθανότητα να χιονίσει ανά πάσα στιγμή, θα ήταν ευκολότερο να εντοπίσει τη σχεδόν λευκή γούνα της Meadow πριν αρχίσει να πέφτει το χιόνι.

  Ο Τζέιμς ξεκίνησε να κοιτάζει στην περιοχή όπου είχαν δει τελευταία τη Meadow. Στέλνοντας το drone του ψηλά, σάρωσε μίλια, ψάχνοντας εξονυχιστικά για το χαμένο ζωάκι.

  Η κάμερα του drone είδε τελικά μια μικρή κουκίδα λευκού χρώματος να κινείται ανάμεσα στα δέντρα. Μεγέθυνση και κοντινό πλάνο, ο Τζέιμς ήξερε ότι ήταν αυτή.

  Οδήγησε γρήγορα στις συντεταγμένες που μεταδίδονταν από το drone. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα δισταγμού, η Meadow έτρεξε στην αγκαλιά του διασώστη της. Παρόλο που έλειπε για 10 μέρες, δεν ήταν τραυματισμένη.

  Οι “γονείς” του κατοικιδίου ήταν ενθουσιασμένοι και ανακουφισμένοι. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες για τον Τζέιμς που εμφανίστηκε και ήταν σε θέση να τη σώσει», δήλωσαν, σύμφωνα με το Good News Network.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ