Δευτέρα 03.10.2022
More

  Υγειονομικός υπάλληλος κατηγορείται πως εμβολίασε 30 μαθητές με την ίδια σύριγγα

  Κατά του υγειονομικού υπαλλήλου διεξάγεται έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια

  Υγειονομικός υπάλληλος φέρεται πως εμβολίασε 30 μαθητές με την ίδια σύριγγα σε σχολείο στην περιοχή Sagar, της Ινδίας όπου χορηγούνταν εμβόλια κατά του Covid-19.

  Οι σύριγγες μιας χρήσης χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ινδία για την αποφυγή της εξάπλωσης θανατηφόρων ασθενειών όπως ο HIV.

  Ωστόσο, τα περιστατικά επαναχρησιμοποιούμενης σύριγγας είναι επαναλαμβανόμενα καθώς παρατηρείται συχνά έλλειψη εξοπλισμού στα νοσοκομεία.

  Εκτελούσε εντολές

  Ο Jitendra Rai, ο οποίος εμβολίαζε τα παιδιά, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι του δόθηκε μόνο μία σύριγγα από το τμήμα υγείας και ότι απλώς ακολουθούσε τις εντολές, που είχε λάβει.

  Το περιστατικό το αντιλήφθηκαν οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους και ευθύς αμέσως κατήγγειλαν τον υγειονομικό υπάλληλο. Όταν κατέφθασε η αστυνομία, ο Rai είχε εξαφανιστεί από το σχολείο και είχε απενεργοποιήσει το κινητό του.

  Σε βάρος του έχει σχηματιστεί υπόθεση με καταγγελία για αμέλεια, από το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του υπαλλήλου που είναι υπεύθυνος για την αποστολή εξοπλισμού για τον εμβολιασμό.

  Με αφορμή το τρανταχτό περιστατικό η αντιπολίτευση ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να παραιτηθεί.

  Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα δωρεάν πρόγραμμα αναμνηστικής δόσης Covid 75 ημερών για όλους τους ενήλικες για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ινδίας.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, το 98% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του Covid, ενώ το 90% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

  Η Ινδία έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής πάνω από 2,03 δισεκατομμύρια εμβόλια κατά της πανδημίας. Είναι η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα που έχει ξεπεράσει το όριο των δύο δισεκατομμυρίων εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ