Παρασκευή 27.01.2023
More

  Ζευγάρι ζούσε με ψεύτικες ταυτότητες δύο νεκρών παιδιών

  Ζευγάρι από τη Χαβάη ζούσε με ψεύτικες ταυτότητες δύο νεκρών παιδιών από το Τέξας

  Ένα ζευγάρι που ζει στη Χαβάη κατηγορείται σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι ζούσε με τις ψεύτικες ταυτότητες δύο νεκρών βρεφών από το Τέξας από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δεν έχουν αποσταλεί.

  Ο Walter Glenn Primose και η σύζυγός του, Gwynn Darle Morrison πήραν τα ονόματα Bobby Edward Fort και Julie Lyn Montague – δύο μωρών από το Τέξας που πέθαναν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 – αντίστοιχα, και όπως φαίνεται χρησιμοποίησαν τις ταυτότητες αυτές για να αποκτήσουν πλαστές κάρτες κοινωνικής ασφάλισης, διαβατήρια και άδειες οδήγησης, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που κατατέθηκε στις 21 Ιουλίου.

  Ο Primrose, πρώην μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, και η Morrison, και οι δύο στα 60 τους, συνελήφθησαν στο νησί Oahu, όπως μετέδωσε το NBC Hawaii affiliate KHNL. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κλοπή ταυτότητας, ψευδείς δηλώσεις κατά την αίτηση και τη χρήση διαβατηρίου και συνωμοσία για τη διάπραξη αδικήματος κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ποινική καταγγελία.

  Photo: YouTube

  Οι φωτογραφίες των Primrose και Morrison που φαίνονται να φορούν πράσινες στολές συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση των εισαγγελέων να κρατηθεί το ζευγάρι χωρίς εγγύηση. Μια άλλη πρόταση των εισαγγελέων αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι φορούν «στολές που έχουν αναγνωριστεί ως στολές της KGB».

  Το ζευγάρι δεν έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα που σχετίζονται με την κατασκοπεία, αν και η δικηγόρος της Morrison, Megan Kau, δήλωσε στο KHNL, ότι η πρόταση των εισαγγελέων να κρατηθεί το ζευγάρι χωρίς εγγύηση «κατηγορεί αόριστα την πελάτισσά μου ότι είναι Ρωσίδα κατάσκοπος».

  Η Kau πρόσθεσε ότι η Morrison «σοκαρίστηκε» από τις κατηγορίες και δήλωσε ότι η πελάτισσά της «δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία». Η Kau δήλωσε ότι το σακάκι στις φωτογραφίες δεν ανήκε στην Morrison και τον Primose.

  Photo: YouTube

  Η Morrison «δοκίμασε μια φορά μια στολή που ήταν στο σπίτι ενός φίλου και τράβηξαν φωτογραφίες», δήλωσε η Kau στο KHNL. Η Kau πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες φαίνεται να δείχνουν το ζευγάρι να φοράει το ίδιο σακάκι και ότι δεν γνωρίζει γιατί ο φίλος είχε στην κατοχή του τη στολή. Η KGB ήταν η υπηρεσία πληροφοριών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
  Ο Primrose και η Morrison πήγαν στο ίδιο λύκειο και κολέγιο και παντρεύτηκαν το 1980, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση σύλληψης. Τα αρχεία του δικαστηρίου δεν ανέφεραν γιατί το ζευγάρι φέρεται να πήρε τα ονόματα δύο νεκρών παιδιών από το Τέξας το 1987, αλλά η ένορκη κατάθεση σημείωσε ότι το σπίτι του ζευγαριού κατασχέθηκε την ίδια χρονιά.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ