Σάββατο 13.07.2024
More

  ΑΑΔΕ: Ποιες προθεσμίες λήγουν σήμερα

  Τέσσερις προθεσμίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λήγουν, με τους φορολογούμενους να έχουν μία τελευταία ευκαιρία για να τις τηρήσουν.

  Τα ραντεβού των φορολογουμένων με την ΑΑΔΕ, συμπεριλαμβάνουν τρεις μηνιαίες προθεσμίες, συν μία επιπλέον προκαθορισμένη διορία στο δοσολόγιο των ιδιοκτητών ακινήτων.

  Αναλυτικά, οι προθεσμίες που μπορούν έως και σήμερα να τηρήσουν οι φορολογούμενοι, είναι:

  ΕΝΦΙΑ

  Λήγει σήμερα η διορία αποπληρωμής της 3ης δόσης του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Υπενθυμίζεται πως από εφέτος, με βάση ρύθμιση του οικονομικού επιτελείου, οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ αυξήθηκαν σε 11 από 10, ενώ από το 2025 αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, σε 12.

  ΦΠΑ

  Η 28η Ιουνίου είναι και η τελευταία ημέρα για την δήλωση του ΦΠΑ Μαΐου 2024 από τις επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιανουαρίου οι δηλώσεις ΦΠΑ έχουν προσυμπληρωμένα τα έσοδα με βάση τα στοιχεία που συλλέγονται από το myData.

  Tέλος παρεπιδημούντων

  Σήμερα λήγει και η καταβολή του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων Μαΐου, το οποίο όπως και το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων υποβάλλετε εμπρόθεσμα μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα ή το τρίμηνο αναφοράς, για τα πρόσωπα που τηρούν βιβλία Γ’ ή Β’ κατηγορίας αντίστοιχα. Για τους μη υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, η εμπρόθεσμη υποβολή του τέλους είναι μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από το τρίμηνο αναφοράς.

  Δήλωση φόρου μερισμάτων και ποσοστών (bonus) Μαΐου 2024

  Η τέταρτη προθεσμία που λήγει σήμερα, είναι για τις δηλώσεις απόδοσης φόρου μερισμάτων, καθώς και εκτάκτων αμοιβών και ποσοστών (bonus) επιπλέον των μισθών οι οποίες υποβάλλονται στην αρμόδια φορολογική Αρχή με αποστολή αιτήματος μέσω της εφαρμογής «Τα αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη «myAADE» στο οποίο επισυνάπτονται αρχεία σάρωσης (scan) των δηλώσεων και των δικαιολογητικών

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ