Κυριακή 25.10.2020
More

  Αίτηση για βοήθεια στο Ταμείο Αλληλεγγύης της EE κατέθεσε η Ελλάδα

  Προκαταρκτική αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης κατέθεσε η Ελλάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Ανάλογο αίτημα κατέθεσαν μαζί με την Ελλάδα άλλες πέντε χώρες -Ισπανία, Τσεχία, Εσθονία, Πολωνία και Βόρεια Μακεδονία – ενώ η Κομισιόν είχε προηγουμένως λάβει σχετικές κοινοποιήσεις από την Ιταλία, την Αυστρία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο και τη Λετονία.

  Από την 1η Απριλίου, μετά την πρόταση της Κομισιόν για την Επενδυτική Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού (CRII) τα κράτη μέλη και υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες μπορούν να αιτούνται στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (EUSF) για υγειονομικούς λόγους έκτακτης ανάγκης. Η χρηματοδότηση από το εν λόγω ταμείο, που δημιουργήθηκε το 2002 για την αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών καταστροφών και την εκδήλωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές της Ευρώπης, αποσκοπεί στην κάλυψη μέρους των δημοσίων δαπανών που σχετίζονται με την πανδημία από την ημερομηνία που ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα από τις Αρχές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

  Το ποσό της οικονομικής αυτής στήριξης θα υπολογίζεται βάσει των επιλέξιμων δημόσιων δαπανών για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, που κοινοποιούνται από κάθε χώρα. Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τις 24 Ιουνίου για να καταθέσουν περαιτέρω λεπτομέρειες και να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  30 νέα κρούσματα στα Γιάννενα- 39 στην Ήπειρο

  Συνολικά 39 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο. 

  Νέο ρεκόρ κρουσμάτων- 935 το τελευταίο 24ωρο

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας με 935 νέες μολύνσεις το Σάββατο.

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Πρόβλημα με διάταξη για την εμπορία καυσόξυλων

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου

  Αναζητούνται λύσεις για να μειωθεί η πίεση

  Στα «κόκκινα» το ΠΓΝΙ νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.