Παρασκευή 19.08.2022
More

  Aναδρομικά: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στους συνταξιούχους

  Μετά την καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους «νέους» συνταξιούχους, σειρά έχουν οι «παλαιοί» συνταξιούχοι

  Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, τον Ιούνιο και Ιούλιο αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

  Ειδικότερα, οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους «νέους» συνταξιούχους (που βγήκαν στη σύνταξη μετά το 2016) βάσει του ασφαλιστικού νόμου Βρούτση με αναδρομικότητα από τον Οκτώβριο του 2019, θα καταβληθούν μαζί με τις συντάξεις Ιουνίου, δηλαδή τέλη Μαΐου.

  Μετά την καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους «νέους» συνταξιούχους, θα καταβληθούν τα ποσά με τις συντάξεις Ιουλίου των «παλαιών» συνταξιούχων, δηλαδή εκείνων που βγήκαν στη σύνταξη προ της 13ης Μαΐου 2016, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

  Ωστόσο, οι αυξήσεις για τους περισσότερους από αυτούς θα είναι λογιστικές, καθώς μέσω της αύξησης που θα τους δοθεί θα μειωθεί η αρνητική προσωπική διαφορά μεταξύ της επανυπολογισθείσας και της καταβαλλομένης

  Παράλληλα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης ερωτηθείς για τις συντάξεις που θα εκδίδονται από λογιστές και δικηγόρους, είπε πως θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΦΚΑ σε ποσοστό τουλάχιστον 5%. Μάλιστα, θα υπάρχουν ποινές για τους δικηγόρους και τους λογιστές εάν αποδειχθεί ότι σε μια υπόθεση υπάρχει αμέλεια ή δόλος. Σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος, ο συνταξιούχος θα μπορεί να προσφύγει στον ΕΦΚΑ προκειμένου να διορθωθεί.

  Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε επίσης, πως οι αμοιβές των δικηγόρων και των λογιστών θα καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ και όχι από τους συνταξιούχους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ