Πέμπτη 13.06.2024
More

  Αναβαθμίζεται το e-katanalotis για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

  Σε εφαρμογή είναι ήδη το «Καλάθι του Νονού» αλλά και το «Καλάθι του Πάσχα» μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο

  Σε λειτουργία μπαίνει η αναβαθμισμένη πλατφόρμα του e-katanalotis, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της ακρίβειας.

  Στην ανανεωμένη πλατφόρμα του e-katanalotis, θα περιλαμβάνονται περισσότεροι από 3.500 κωδικοί προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο τα νοικοκυριά θα μπορούν να προχωρούν σε σύγκριση των τιμών προκειμένου να εντοπίζουν εύκολα σε ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά τους, διατίθενται φθηνότερα όσα τους αφορούν.

  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκτιμάται πως η καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών μέσω αυτού του τρόπου, θα οδηγήσει σε περαιτέρω ένταση του ανταγωνισμού, κάτι που θα οδηγήσει σε πτώση τιμών. Σημειώνεται πως ήδη λόγω Πάσχα, είναι σε εφαρμογή το Καλάθι του Νονού και το Καλάθι του Πάσχα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, μέχρι δηλαδή και τις 4 Μαΐου.

  Σε δηλώσεις του και υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας είχε ανακοινώσει την αναβαθμισμένη πλατφόρμα του e-katanalotis. «Μέσω του e-katanalotis ο πολίτης θα μπορεί να δημιουργεί το προσωπικό του καλάθι με προϊόντα και να βλέπει μέσω χάρτη σε ποια καταστήματα κοντά στο σπίτι του πωλούνται πιο φθηνά, ώστε να μπορεί να τα αγοράζει εκεί που είναι φθηνότερα», είχε ανφέρει χαρακτηριστικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ