Σάββατο 25.06.2022
More

  Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην αρχή της συνεδρίασης

  Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην αρχή της συνεδρίασης καθώς το ανελέητο ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων έδωσε ώθηση στις μετοχές των εταιριών εξόρυξης και πετρελαίου, παρά τις ανησυχίες για τον συνολικό αντίκτυπο από τις κλιμακούμενες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

  Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:19 ώρα Ελλάδας.

  Ο ευρωπαϊκός κλάδος των μετοχών πετρελαίου και αερίου ενισχύθηκε κατά 1,9% σε νέο υψηλό δύο ετών καθώς το μπρεντ ξεπέρασε τα 118 δολάρια το βαρέλι με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία να προκαλούν ανησυχίες για την τροφοδοσία του.

  Ο δείκτης των εταιριών εξόρυξης έκανε ράλι 3,4% σε νέο υψηλό 13 ετών καθώς οι τιμές αλουμινίου σκαρφάλωσαν σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ το νικέλιο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.

  Οι τράπεζες επίσης ενισχύθηκαν κατά 1,4% αφού υπέστησαν μεγάλες απώλειες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

  Η μετοχή του ομίλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 9,4% αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι η επιβολή χρηματοπιστωτικών κυρώσεων στη Ρωσία θα έχει μικρό μόνο αντίκτυπο στις δραστηριότητές του.

  Στον αντίποδα, η μετοχή της γερμανικής Lufthansa υποχώρησε κατά 3,9% αφού η αεροπορική εταιρία δήλωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε λεπτομερείς προβλέψεις για το 2022 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ