Δευτέρα 28.11.2022
More

  Δευτέρα ή Τρίτη η καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος

  Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος θα δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

  Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πως βάσει των τελευταίων ρυθμίσεων από το Υπουργείο Οικονομικών, το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε επιπλέον 50.000 οικογένειες, καθώς το ποσό αυξήθηκε κατά 40 εκ. ευρώ ενώ οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει υποβληθεί ένσταση θα εξεταστούν στις αρχές του επόμενου έτους.

  Ερωτηθείς για το αν θα διατηρηθεί η «13η σύνταξη», ο κ. Πέτσας ανταπάντησε ότι ποτέ δεν υπήρξε 13η σύνταξη, αλλά ένα ποσό που δόθηκε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η σημερινή Κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει στον Προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό που θα δοθεί και το 2020 στους συνταξιούχους, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων».

  Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι το ποσό των 700 ευρώ.

  Νομοθεσία για διαδηλώσεις

  Σχετικά με τη νομοθεσία για τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι οι διαδηλώσεις που γίνονται ατάκτως και αιφνιδιαστικά κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας χάος και ταλαιπωρία στους πολίτες. Όπως επανέλαβε, αυτό θα σταματήσει, με τη θεσμοθέτηση του οργανωτή από την πλευρά των διαδηλωτών που θα συνεργάζεται με τον αστυνομικό διαμεσολαβητή, αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου εγκαίρως θα δηλώνονται χώρος και μέγεθος της κινητοποίησης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ