Παρασκευή 05.03.2021
More

  ΔΝΤ: Κάποιες χώρες θα χρειαστούν χρόνια για να ξεπεράσουν την κρίση της πανδημίας

  Η κρίση του κορωνοϊού θα κρατήσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν και κάποιες χώρες θα χρειαστούν χρόνια για να επιστρέψουν στην ανάπτυξη, δήλωσε το Νο2 του ΔΝΤ

  Το Ταμείο συνεχίζεται να εργάζεται με τα μέλη του για τον περιορισμό του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας, δήλωσε ο Α’ αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Τζέφρι Οκαμότο, σε διαδικτυακή εκδήλωση.

  «Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας δύναμη πυρός. Μιλάμε για μια επιστροφή στην ανάπτυξη που θα απαιτήσει μερικά χρόνια και πολλές χώρες θα χρειαστούν πιθανότατα βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο Οκαμότο.

  Ανέφερε ακόμη ότι αξιωματούχοι του ΔΝΤ είναι σε συζητήσεις με τη G20, προκειμένου να παραταθεί η προσωρινή παύση πληρωμών χρέους από χώρες χαμηλού εισοδήματος. Η παράταση αυτή- που εγκρίθηκε τον περασμένο Απρίλιο- εκπνέει στα τέλη του χρόνου.

  Όμως, ειδικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πολλών χωρών είναι υπέρ της παράτασής της για το 2021. Αρκετοί, μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι του ΟΗΕ, έχουν καλέσει τη G20 να συμπεριλάβουν και χώρες με μεσαίο εισόδημα, όπως και νησιωτικά κράτη, που έχουν πληγεί από την κατάρρευση του τουρισμού.

  Εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε πως το Ταμείο έχει διαθέσει περίπου 90 δισεκατομμύρια για τη χρηματοδότηση 79 χωρών- ανάμεσα στις οποίες 20 στη Λατινική Αμερική- από το ξέσπασμα της πανδημίας.

   

  Με πληροφορίες από Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ