Κυριακή 21.04.2024
More

  Δώρο Πάσχα με βάση τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

  Με βάση τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θα υπολογιστεί για φέτος το δώρου του Πάσχα που θα λάβουν εργαζόμενοι και επιδοτούμενοι άνεργοι, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό.

  Από σήμερα 1 Απριλίου τίθεται σε ισχύ ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός στα 830 ευρώ μεικτά για τους εργαζομένους. Βάσει αυτού θα υπολογιστεί και το δώρο του Πάσχα σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

  Στον AΝΤ1 βρέθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Εργασίας, όπου και τόνισε ότι πέρα από τον κατώτατο μισθό, αύξηση θα σημειωθεί μεταξύ άλλων και στο επίδομα ανεργίας το οποίο θα φτάσει τα 510 ευρώ.  Ακόμα, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στον στόχο που έχει τεθεί και που θέλει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα σε δύο χρόνια. Στόχος είναι «στο τέλος του 2027 να είναι 950 ευρώ», είπε.

  Νέες ρυθμίσεις θα γίνουν και αναφορικά με άλλες κατηγορίες απασχολούμενων. «Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται και σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

  Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για το αν πιστεύει η υπουργός ότι η αύξηση του κατώτατου κατά 39 ευρώ είναι αρκετή δεδομένης της ακρίβειας, η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει συνεχή προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στους εργοδότες και τα νοικοκυριά.

  «Το σημαντικό είναι το νοικοκυριό να δει παραπάνω χρήματα στην τσέπη του. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τις έχουμε μειώσει ήδη 5%», είπε η υπουργός, ενώ προσέθεσε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ