Σάββατο 23.01.2021
More

  Έκπτωση 40% για τα φοιτητικά ενοίκια- Ποιοι οι δικαιούχοι

  Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει τη χορήγηση έκπτωσης 40% στα ενοίκια των φοιτητών.  

  Η τροπολογία προβλέπει τη μείωση 40% στα ενοίκια για τη φοιτητική στέγη, με βασική προϋπόθεση ο ένας από τους γονείς να εργάζεται σε επιχείρηση που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό. Επίσης η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την ένταξη και των επιχειρήσεων με έως 20 εργαζόμενους στο επίδομα των 800 ευρώ.

  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η τροπολογία προβλέπει ότι:

  1. Προβλέπεται μερική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού ενοικίου για τον μήνα Απρίλιο 2020, για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του.

  Για να δικαιούται την έκπτωση θα πρέπει να είναι εξαρτώμενο μέλος και τουλάχιστον ένας γονέας του (α) είτε να είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή, (β) είτε να είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση που έχει πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, δυνάμει των σχετικών αποφάσεων (ΚΑΔ) και του οποίου, σε κάθε περίπτωση, να έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας.

  2. Επεκτείνεται η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού των 800 ευρώ και στις ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, καθώς και στις επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. KOL Ι.Κ.Ε, οι οποίες απασχολούν μέχρι και είκοσι εργαζομένους. Έτσι θα καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους, αντί έως 5 μόνον που ισχύει μέχρι τώρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ