Σάββατο 08.05.2021
More

  Επίδομα 400 ευρώ: «Καμπανάκι» για 48.000 μακροχρόνια ανέργους που δεν έχουν υποβάλει δήλωση

  Λήγει η προθεσμία

  Να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τις δηλώσεις τους για το επίδομα των 400 ευρώ καλεί ο ΟΑΕΔ τους δικαιούχους μακροχρόνια ανέργους.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, μέχρι σήμερα, σχεδόν 82.000 (63%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη των ανέργων. Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη καταβάλει τα 400 ευρώ του επιδόματος σε 77.500 (95%) από τους 82.000 δικαιούχους με ΙΒΑΝ.

  Παρά ταύτα, εκκρεμούν ακόμα 48.000 «κλικς» ώστε να καλυφθεί το σύνολο των δικαιούχων μακροχρόνια ανέργων. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ μέχρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.

  Η πλατφόρμα για τους μακροχρόνια ανέργους

  Η διαδικασία γίνεται μέσα από αυτόν τον σύνδεσμο και η διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εξής:

  gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

  Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

  Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν πρόσβαση μόνο οι δικαιούχοι. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ