Δευτέρα 22.04.2024
More

  Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση, για λίγες ημέρες

  Σχεδόν 6,5 εκατ. δηλώσεις έχουν υποβληθεί

  Λίγες ημέρες ακόμη θα έχουν στη διάθεσή τους όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη φορολογική δήλωση, καθώς δόθηκε νέα παράταση.

  Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση έως την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σημειώνεται πως η σχετική προθεσμία εξέπνεε σήμερα.

  «Προκειμένου να διευκολυνθούν τα νομικά και φυσικά πρόσωπα, που ενδεχομένως να αντιμετώπισαν πρόβλημα στην υποβολή δηλώσεων τις τελευταίες ώρες της υποβολής λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, τούς δίνεται η δυνατότητα υποβολής αυτών των δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, χωρίς καμία επιβάρυνση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Το ίδιο ισχύει και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα υποβάλουν τροποποιητική φορολογική δήλωση.

  Σχεδόν 6,5 εκατ. δηλώσεις έχουν υποβληθεί

  Αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος εντός προθεσμίας, σε σύγκριση με πέρυσι, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

  Έως και σήμερα- που έληγε η προηγούμενη προθεσμία- υποβλήθηκαν 6.481.302 αρχικές φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, έναντι 6.399.973 πέρυσι. Επίσης έχουν υποβληθεί 322.169 αρχικές δηλώσεις νομικών προσώπων, από 284.165 που ήταν οι εμπρόθεσμες την περασμένη χρονιά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ