Σάββατο 16.10.2021
More

  Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει νέο lockdown

  Η πανδημία απομακρύνεται από την Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης

  «Το ερώτημα δεν είναι αν φεύγει η χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού, φεύγει, το θέμα είναι πόσοι ακόμα θα πεθάνουν ή θα ταλαιπωρηθούν επειδή αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν νομίζοντας ότι κάνουν αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη. Πραγματικό κάνουν μεγάλο λάθος που μετατρέπουν ένα ιατρικό σε πολίτικο ζήτημα, δεν εμβολιαζόμαστε για να δείξουμε ποιο κόμμα προτιμάμε» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown συμπλήρωσε πως «μπορεί κάποιο σχολείο να κλείσει μεμονωμένα βάσει απόφασης της υπουργού Παιδείας και της υγειονομικής επιτροπής, άλλα γενικά μέτρα δεν θα υπάρξουν».

  «Αυτή τη στιγμή η επιδημία φαίνεται να έχει κάποιες τάσεις αποκλιμάκωσης, αρά τα μέτρα μας φαίνεται να αποδίδουν, δυστυχώς αυτή η αποκλιμάκωση συνοδεύεται καθημερινά με πολλούς θανάτους ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Πονάω ξέροντας ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζουν, άλλα έπεσαν θύματα συνωμοσιολογίας» τόνισε.

  «Οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλύτερα»

  Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην οικονομία υπενθυμίζοντας πως την Τρίτη ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης του αναμενόμενου: «Το Σαββάτο ο Μητσοτάκης εξήγησε απλά το μείζον όταν η οικονομία, οι επενδύσεις, οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλύτερα του αναμενόμενου δε θα κερδίζει μόνο ο επιχειρηματίας στο τέλος όλοι οι Έλληνες έχουν να εισπράξουν».

  «”Λεφτά υπάρχουν”, γιατί τρέξαμε τις επιχειρήσεις τις εξαγωγές και τον τουρισμό μας καλύτερα του αναμενόμενου, και δίνουμε από αυτά που μας περισσεύουν για να έχει μεγαλύτερο εισόδημα για να αντιμετωπίσουμε την εισβολή της ακρίβειας από το εξωτερικό για να κτίσουμε την αλλαγή νοοτροπίας με υποστήριξη επενδύσεων» σχολίασε Άδωνις Γεωργιάδης.

  Τέλος, σημείωσε πως: «Στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν κερδίζουν όλοι οι Έλληνες; Υπάρχουν και μέτρα πιο εξειδικευμένα. Ήδη η ανεργία μας είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 10 ετών αλλά αυτό δε φτάνει», ενώ αναφέρθηκε και στο κίνητρο για τις συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων με flat tax 15% για τρία χρόνια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ