Κυριακή 21.04.2024
More

  MARKET PASS -Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

  Πάνω από επτά στους δέκα δικαιούχους του market pass επέλεξαν να λάβουν τα χρήματα της οικονομικής ενίσχυσης στον τραπεζικό τους λογαριασμό

  Πάνω από επτά στους δέκα δικαιούχους του market pass επέλεξαν να λάβουν τα χρήματα της οικονομικής ενίσχυσης στον τραπεζικό τους λογαριασμό παρά το γεγονός ότι το ποσό της επιδότησης είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με το ποσό της πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα.

  Τα στοιχεία από τις αιτήσεις δείχνουν ότι από 2,35 εκατ. νοικοκυριά που έχουν υποβάλει αίτηση για market pass 1,75 εκατ. δικαιούχοι «θυσίασαν» το 20% του επιδόματος για να λάβουν «ζεστό» χρήμα.

  Ζεστό χρήμα

  Οι δικαιούχοι προτιμούν να βλέπουν τα χρήματα του επιδόματος στον τραπεζικό λογαριασμό τους, καθώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με όποιον τρόπο θέλουν, σε αντίθεση με την ψηφιακή κάρτα της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται σε καταστήματα τροφίμων, από σουπερμάρκετ και κρεοπωλεία έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

  Η προθεσμία για τις αιτήσεις του market pass έληξε και οι επόμενες πληρωμές έρχονται στις 20 Μαρτίου.

  Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

  Με βάση το ισχύον ημερολόγιο πληρωμών, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  – στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,

  – στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,

  – στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,

  – στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και

  – στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

  Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  – στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο

  – στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

  Και στις λαϊκές αγορές

  Σημειώνεται ότι οι άυλες κάρτες του Market pass ισχύουν πλέον κανονικά και στις λαϊκές αγορές, όπου ο παραγωγός έχει POS.

  Αρχικά οι λαϊκές αγορές είχαν εξαιρεθεί από το μέτρο, ωστόσο στις αρχές Μαρτίου δόθηκε λύση με την προσθήκη ενός κωδικού στα POS με αποτέλεσμα από τις 9 Μαρτίου οι καταναλωτές να μπορούν να χρησιμοποιούν την άυλη κάρτα και στους πάγκους των παραγωγών που διαθέτουν τερματικό αποδοχής καρτών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ