Παρασκευή 27.11.2020
More

  Νωρίτερα η καταβολή των αναδρομικών – Ποιους αφορά, ποιοι εξαιρούνται

  Σε δύο δόσεις αναμένεται να καταβληθεί το ποσό των αναδρομικών του 2015 στους συνταξιούχους 

  Νωρίτερα και πιθανόν σε δύο δόσεις αναμένεται να καταβληθούν τα παλιά αναδρομικά του 2015 στους συνταξιούχους. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ.

  Το επικρατέστερο συνέριο θέλει τα αναδρομικά να καταβάλλονται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο με προαπαιτούμενο την υπογραφή ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Η ΚΥΑ αναμένεται να ορίζει τους όρους και τις διαδικασίες καταβολής των ποσών .

  Η καταβολή των αναδρομικών που αφορά σε περίπου 900.000χιλ. συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και περίπου 500.000 του δημοσίου, ενδέχεται να γίνει σε σε δύο δόσεις. Το 50% του ποσού σε όλους – συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα Σεπτέμβριο- Οκτώβριο και το άλλο 50% το Δεκέμβριο.

  Τα παλιά αναδρομικά του 2015 αφορούν σε περικοπές των κύριων συντάξεων του 2012 και συγκεκριμένα το 11μηνο που μεσολαβεί ανάμεσα στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ η οποία δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2015 και στην ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, στις 13 Μαίου 2016.

  Εκτός αναδρομικών μένουν ωστόσο δώρα και επικουρικές. Τα ποσά που αναμένεται να δοθούν σε κάθε συνταξιούχο κυμαίνεται από 550 έως 7.200 ευρώ, μεικτά, μεσοσταθμικά 900 με 1.000 ευρώ.

  Αναλυτικά, όσοι είχαν το 2012 άθροισμα συντάξεων:

  • 1.000 – 1.100 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 550 ευρώ
  • 1.100 – 1.500 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 800 ευρώ
  • 1.500 – 2.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 2.600 ευρώ
  • 2.000 – 3.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 5.500 ευρώ

  Τονίζεται δε ότι σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, οι συνταξιούχοι που θα λάβουν τα αναδρομικά παραιτούνται από τις δυνητικές μελλοντικές διεκδικήσεις τους για καταργήσεις – μειώσεις δώρων και επικουρικών.

  Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και οι υποθέσεις εκκρεμούν ενώπιον των δικαστηρίων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ραντεβού στις 11 Δεκεμβρίου για τους Ηπειρώτες

  Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

  Αγώνας δρόμου για την πρόσβαση όλων των μαθητών

  Αναζητούνται λύσεις για συνδέσεις και συσκευές

  Πιο κοντά στην αποχέτευση Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

  Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποχέτευσης Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου

  Όταν η απεργία συνάντησε τους… αστυνομικούς ελέγχους

  Με μέτρα πρόληψης και χωρίς συγκεντρώσεις οι αντιπροσωπείες των σωματείων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.