Κυριακή 26.03.2023
More

  Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον Φεβρουάριο: Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα

  Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα και για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες διαμορφώνεται για τον μήνα Φεβρουάριο η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα σε οικιακά τιμολόγια για όλες τις περιοχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχουόπως ανακοίνωσε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε αφορά το 90% των νοικοκυριών.

  Την ίδια επιδότηση θα λάβουν όσοι έχουν μειωμένη μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, εφόσον όμως μειώσουν κατά 15% την ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

  Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η επιδότηση ανέρχεται στα 88 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

  Ως προς την ηλεκτρική ενέργεια και την επιδότηση στα επαγγελματικά τιμολόγια, για τους εμπορικούς καταναλωτές χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση να ανέρχεται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

  Για τους αγρότες η επιδότηση είναι διπλάσια και ανέρχεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

  “Θα είμαστε δίπλα σε όλους και τον Φεβρουάριο που τα τιμολόγια των παρόχων είναι χαμηλωμένα, είναι μειωμένα έως και 65% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Μόνιμη μέριμνά μας ο λογαριασμός που θα πληρώσουν οι καταναλωτές να παραμείνει σε προσιτά επίπεδα για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η κρίση” είπε ο κ. Σκρέκας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ