Σάββατο 03.06.2023
More

  Οικονόμου: Επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας σε Πυροσβεστική και Υγεία

  Με τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

  Το ζήτημα των πλειστηριασμών είναι όμως εκείνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον με αφορμή την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι για το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα χρειάζεται ψύχραιμη, ειλικρινή και τεκμηριωμένη αποτίμηση. Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και λαϊκισμό όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το ζήτημα.

  Αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί, μεταξύ αυτών στην υλοποίηση του προγράμματος ΗΡΑΚΛΗΣ που οδήγησε σε συρρίκνωση των κόκκινων δανείων, στο θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της αφερεγγυότητας που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και το οποίο παρέχει έναν αριθμό χρήσιμων εργαλείων για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης αλλά και του ιδιωτικού χρέους σε μία σταθερή βάση (δύο οι βασικοί πυλώνες: εξωδικαστικός μηχανισμός και δικλείδες προστασίας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας προκειμένου να μη χάσουν την πρώτη τους κατοικία), στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό και στις ειδικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πιο ευάλωτων δανειοληπτών. Ακόμη στο ενδιάμεσο πρόγραμμα που θα λειτουργεί στο χρονικό διάστημα μέχρι να καταστεί ενεργός ο φορέας επαναμίσθωσης που προβλέπεται στο νόμο 4378/2020 και προβλέπει συνεισφορά του κράτους στις καταβαλλόμενες δόσεις του δανείου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάσει και τους 15 μήνες αλλά και στη νομοθέτηση της στήριξης δανειοληπτών με τα προγράμματα Γέφυρα-1 και Γέφυρα-2 με συνολική στήριξη που προσέγγισε τα 600 εκατ. ευρώ και αφορούσε σε πάνω από 95.000 δανειολήπτες.

  Αφού περιέγραψε όπως είπε τι έχει κάνει η κυβέρνηση αναφέρθηκε στη στάση που είχε τηρήσει και τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του αντιμετώπιση με όρους προπαγάνδας, με όρους εντυπώσεων με σκοπό την καπηλεία των αισθημάτων των πολιτών.

  Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πόρισμα της διϋπουργικής επιτροπής βάσει του οποίου η κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση και την επέκταση σε επιπλέον ειδικότητες του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. “Προχωράμε σε αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας, για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στην Πυροσβεστική” τόνισε ο κ. Οικονόμου. “Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή έντασης των φυσικών καταστροφών. Έχουν υψηλό επίπεδο αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης” πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

  Όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

  Ασχολήθηκε στη συνέχεια με μια σημαντική όπως είπε νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, το ν/σ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία. Σχολιάζοντάς το τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η ψυχική υγεία των παιδιών και η μέριμνα για αντιμετώπιση του bullying.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ