Πέμπτη 13.06.2024
More

  Παπαθανάσης: Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει με μέτρα τις θέσεις εργασίας και τους επαγγελματίες

  Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  «Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει με μέτρα τις θέσεις εργασίας και τους επαγγελματίες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

  Η δήλωσή του έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, όπου ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, διένειμαν υγειονομικό υλικό σε εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο σχετικής δράσης που πραγματοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης σε δηλώσεις του τόνισε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας για να μιλήσουμε από κοντά με εργαζόμενους και επαγγελματίες την πρώτη μέρα αναπροσαρμογής της αγοράς. Όλα βαίνουν ομαλά, οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα και στέκονται σύμμαχοι στη συλλογική προσπάθεια στήριξης της αγοράς. Είμαστε σίγουροι ότι με τα εμβόλια, τα τεστ αυτοδιάγνωσης, τα rapid test και τη συνυπευθυνότητα όλων, σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει με μέτρα τις θέσεις εργασίας και τους επαγγελματίες».

  «Δεν έχουμε τελειώσει, αλλά πρέπει σταδιακά να ανοίγουν δραστηριότητες»

  Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Η εντύπωση που σχημάτισα σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, είναι ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα έχουν ήδη προσαρμοστεί στη λογική “Ανοίξαμε, περιμένουμε τον πολίτη αλλά και τον προστατεύουμε”. Τώρα που άνοιξε η αγορά, είναι πολύ βασικό να κάνουμε όλα όσα πρέπει, προκειμένου να τα διατηρήσουμε ανοιχτά όλα τα μαγαζιά. Είμαστε ακόμα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο σε ό,τι αφορά την πανδημία, με τα νοσοκομεία μας να υφίστανται ιδιαίτερη πίεση. Δεν έχουμε τελειώσει, αλλά πρέπει σταδιακά να ανοίγουν δραστηριότητες προκειμένου να επανερχόμαστε σιγά-σιγά σε μία κανονικότητα. Αυτό χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση απ’ όλους μας, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούμε. Θέλω να συγχαρώ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον πρόεδρό του, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, με τον οποίο είμαστε σε αγαστή συνεργασία, για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει με στόχο τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου. Σ’ αυτό το πλαίσιο ήταν και η σημερινή πρωτοβουλία να μοιράσουμε υγειονομικό υλικό προστασίας στα καταστήματα. Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις να είμαστε κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής. Λίγο ακόμα μας έμεινε και σύντομα, είμαι βέβαιος, πως θα βγούμε από το τούνελ».

  Τέλος, ο προέδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Είμαστε εδώ την πρώτη ημέρα ανοίγματος των καταστημάτων για να πούμε σε όλους ότι οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Προτρέπουμε επίσης τους καταναλωτές να προτιμούν τα καταστήματα της γειτονιάς τους, γιατί έτσι αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά είναι μια αρχή και θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Με τη στήριξη όλων μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, να παραμείνει δηλαδή ανοιχτή η αγορά».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ