Σάββατο 31.07.2021
More

  Παράταση ενός μήνα για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

  Παρατείνεται για ένα μήνα το πρόγραμμα «Γέφυρα»

  Παρά τις πιέσεις από τους θεσμούς, η κυβέρνηση, όπως είχε ανακοινώσει και ο Κ. Μητσοτάκης από την ΔΕΘ, δίνει τελικά παράταση στο πρόγραμμα «Γέφυρα», καθώς υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους ενδιαφερόμενους.

  Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ανακοίνωσε σήμερα την παράταση του προγράμματος έως την 31η Οκτωβρίου. Σημείωσε ότι «το πρόγραμμα  παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία».

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.

  Πρόγραμμα το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, να υποβληθούν 131.155 αιτήσεις.

  Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις.

  Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου.

  Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ