Κυριακή 20.06.2021
More

  Παράταση του μέτρου αναστολής συμβάσεων έως τις 31 Μαΐου

  Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου το μέτρο της αναστολής συμβάσεων, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς σήμερα λήγει η πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου που αφορά τις επιχειρήσεις που τέθηκαν εκτός λειτουργίας στις 13/3.  

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η παράταση αυτή αφορά τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αλλά κι εκείνες που πλήττονται βάσει των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, όχι όμως για 45 ημέρες αλλά για 30, κοινώς έως το τέλος Μαΐου.

  Παράλληλα, όπως προβλέπει η νέα ΠΝΠ, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων όριο στον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων που θα αρχίσουν να απασχολούνται ξανά και συγκεκριμένα επαναφορά κατ’ελάχιστον τού 50% των εργαζομένων σε ενεργή απασχόληση.

  Παράλληλα, ωστόσο, και αναλόγως τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, θα δίνεται και η δυνατότητα μερικής ή ολικής άρσης της αναστολής των συμβάσεων.

  Για τις περιπτώσεις εργαζομένων σε εκ νέου αναστολή, προβλέπεται ειδική αποζημίωση που εκτιμάται πως θα ανέρχεται στα 533 ευρώ. Εάν υπάρξει μερική ή πλήρης άρση της αναστολής, τότε ο εργαζόμενος θα λάβει από το κράτος το αναλογικό ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες που η σύμβαση εργασίας του θα είναι «παγωμένη».

   

   

   

  Με πληροφορίες από Καθημερινή

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ