Πέμπτη 17.06.2021
More

  Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τις φοροελαφρύνσεις

  Φορολογικές ελαφρύνσεις επιφυλάσσουν οι επόμενοι μήνες του 2020 για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων.

  Άλλωστε και στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα με την ιδιότητα του επιτρόπου της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πάολο Τζεντιλόνι ενημερώθηκε  για τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου για πρόσθετες φοροαπαλλαγές μέσα στο 2020.

  Τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για φέτος, ώστε εκτός από την μείωση του ΕΝΦΙΑ να προχωρήσει και η μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με προοπτική την πλήρη κατάργηση της μέσα στο 2021 και την έναρξη της μείωσης του τέλους επιτηδεύματος.

  Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να μπορεί κάποιος να βεβαιώσει αυτόν τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο από το τέλος του πρώτου τριμήνου του χρόνου.

  Οι φοροελαφρύνσεις

  Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και σχολιάζοντας τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΟΟΣΑ για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο πρώτο εξάμηνο προχώρησε σε μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών.

  Όπως είπε χαρακτηριστικά, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, δώσαμε νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης, φέραμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων, μειώσαμε την προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις και δώσαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

  Ο κ. Σταϊκούρας, είπε επίσης ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες φοροελαφρύνσεις, όπως η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και της εισφοράς αλληλεγγύης. Αλλά όπως τόνισε, «δεν μπορούμε να τα δώσουμε όλα σε όλους και αμέσως».

  Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον Υπουργό, είναι μέσα από μια σειρά μέτρων, να μειωθεί η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος δημοσιονομικός χώρος χωρίς νέους φόρους και χωρίς για παράδειγμα τη μείωση του αφορολόγητου όπως είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Sourcein.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ