Δευτέρα 01.03.2021
More

  Πότε θα καταβληθεί το επίδομα στους δικαιούχους

  Περισσότεροι από 482.000 πολίτες θα λάβουν με τη μορφή επιδόματος την έκτακτη ενίσχυση τον Δεκέμβριο

  Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, το εν λόγω επίδομα θα λάβουν οι πλέον αδύναμοι οικονομικά πολίτες, που είναι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

  Συγκεκριμένα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους ανθρώπους, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Ουσιαστικά, οι δικαιούχοι θα «δουν» διπλό το ποσό του Ελάχιστου Εγγημένου Εισοδήματος στους λογαριασμούς τους τον Δεκέμβριο.
  Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος (έκτακτη ενίσχυση) ορίζεται ως εξής:

  • Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida, το διπλό ποσό της έκτακτης ενίσχυσης θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 30 Δεκεμβρίου. Κατά τις ίδιες πηγές, οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να προβούν σε κάποια ενέργεια -όπως νέα αίτηση- και το διπλό ποσό του επιδόματος θα μπει αυτόματα στους λογαριασμούς.

  Τι θα ισχύσει για το Δώρο Χριστουγέννων

  Στο μεταξύ, ο κ. Βρούτσης, που μαζί με τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ανέφερε ότι το Δώρο Χριστουγέννων «θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

  Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” θα καταβληθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ