Τρίτη 13.04.2021
More

  Πριν το Πάσχα η προσωρινή σύνταξη σε πάνω από 100.000 δικαιούχους

  Ανακοινώσεις από τον υπουργό Εργασίας 

  Πριν τις εορτές του Πάσχα θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη η καταβολή της προκαταβολής συντάξεων στους χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι περιμένουν τέσσερα χρόνια την απονομή της κύριας σύνταξής τους.

  Ο υπουργός παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι η ρύθμιση για καταβολή προσωρινής σύνταξης ύψους έως 384 ευρώ αφορά περίπου 100 – 105.000 συνταξιούχους, ενώ επανέλαβε πως δεν θα ανεχθεί περεταίρω καθυστερήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

  «Η τροπολογία προβλέπει την προκαταβολή σύνταξης έως 384 ευρώ σε όσους ασφαλισμένους ΕΦΚΑ έχουν υποβάλλει ή πρόκειται να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης για να έχουν ένα εισόδημα μέχρι την απονομής της προσωρινής και μετά της οριστικής σύνταξης. Θέλουμε να γίνει αυτό γρήγορα. Για αυτό προβλέπεται απλή και σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη διαδικασία. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι.

  Δεν ισχυριζόμαστε ότι επιλύεται το πρόβλημα αλλά υπάρχει μια ανακούφιση. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ μπορεί σε περίπου 2 μήνες να χορηγηθεί αυτή η προκαταβολή» ανέφερε για να προσθέσει σε άλλο σημείο «έχει δηλωθεί ότι υπάρχουν 155.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις από 190.000 το 2019. Ούτε εμείς ούτε εσείς πρέπει να υπερηφανευόμαστε γι’ αυτό. Περίπου 100.000 με 105.000 είναι όσοι δικαιούνται την προκαταβολή σύνταξης καθώς για τους υπόλοιπους έχει ήδη χορηγηθεί η προσωρινή».

  Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε επίσης νέα τρίμηνη παράταση για την πληρωμή οφειλών 800.349 ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που προέκυψε από την εκκαθάριση «σκούπα» ασφαλιστικών εισφορών προηγούμενων ετών.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ