Τρίτη 18.06.2024
More

  Σκρέκας: Μέσω του e-katanalotis τα νοικοκυριά μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 15%

  Την χρησιμότητα της πλατφόρμας e-katanalotis επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

  «Οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν 10-15% στις αγορές τους με την σύγκριση των τιμών μέσω του e-katanalotis», σημείωσε ο κ. Σκρέκας μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη.

  Πλατφόρμα e-katanalotis

  O κ. Σκρέκας ανέφερε ότι μέσω της εφαρμογής e-katanalotis, τα νοικοκυριά γνωρίζουν τις αποκλίσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ και μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 15% από τις αγορές τους.

  Ο υπουργός ανέφερε και ένα παράδειγμα με τις βρεφικές πάνες όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμή από 7,96 μέχρι 14,42, δηλάδή μέσω της εφαρμογής μόνο από αυτό το προϊόν να εξοικονομήσουν πάνω από 5 ευρώ.

  «Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας.

  Πληθωρισμός τροφίμων

  Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ειδικότερα στα σούπερ μάρκετ κυμάνθηκε στο 0,28% τον Μάρτιο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο μάλιστα, ο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί κατά 40%.

  Επιπλέον, όπως ανέφερε ο υπουργός, η Ελλάδα από το 2019 μέχρι σήμερα έχει συνολικά τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό στην Ευρώπη.

  Για τις τιμές της βενζίνης , ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωσή τους.

  ΦΠΑ

  Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον ΦΠΑ. Σημείωσε, ότι μελετήθηκε η μείωσή του, αλλά δεν θα είχε αποτύπωμα στην τσέπη του καταναλωτή ενώ παράλληλα θα επιβάρυνε τα δημόσια έσοδα που είναι απαραίτητα για να στηριχθούν τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία.

  «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της ακρίβειας μέχρι ο καταναλωτής να το νιώσει στην τσέπη του», ανέφερε ο κ. Σκρέκας, τονίζοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο πλαφόν στο κέρδος, τους ελέγχους, τα πρόστιμα και την διαφάνεια στις τιμές.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ