Δευτέρα 08.08.2022
More

  Σκυλακάκης: 419.000 αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 κατέθεσαν οι επιχειρήσεις

  Ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 4»

  Ενας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων που αγγίζει τις 419.000 συμμετείχαν στο πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 4».

  Oπως αποκάλυψε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια απάντησής του σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γ. Καμίνη, υπήρξαν 12.361 νέες επιχειρήσεις που έκαναν για πρώτη φορά χρήση της κρατικής αυτής παρέμβασής για την ενίσχυσή τους.

  Ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως ο μόνος τρόπος με τον οποίο το υπουργείο μπορεί να υπολογίσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων προκειμένου να τις επιχορηγήσει είναι ο τζίρος τους. «Όλο το μυστικό του μέτρου είναι ότι δουλεύει αυτόματα!», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «δεν εξετάζει κανείς τα στοιχεία της επιχείρησης γιατί δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό με δεδομένο τον αριθμό των επιχειρήσεων και την πολυπλοκότητά τους! Στην επιστρεπτέα 4 έχουμε περιλάβει τη δυνατότητα να υπάρχουν νέες επιχειρήσεις με 2 σημεία σύγκρισης: Τον Φλεβάρη του 20’, τι συνέβαινε πριν την πανδημία και σε περίπτωση που δεν είχε θετικό τζίρο τότε, ο τζίρος που χρησιμοποιούμε είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος».

  Σκυλακάκης: Ερχεται νέα φάση επιστρεπτέας προκαταβολής

  Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ακόμα πως η νέα φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής (5) θα αφορά τον Νοέμβρη και πιθανότατα τον Δεκέμβρη όπου οι επιχειρήσεις που έχουν μείνει εκτός θα μπορούν να αποκτήσουν τα κριτήρια και να πάρουν τα χρήματα όλη την περίοδο. «Καμία από τις νέες επιχειρήσεις δεν θα αποκλειστούν από επιστρεπτέα συμπεριλαμβανομένων και των μηνών αυτών!», κατέληξε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ