Κυριακή 05.12.2021
More

  Σκυλακάκης: Πρώτα θα πέσουν οι τιμές στα βενζινάδικα και μετά στα ράφια

  O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, αναφορικά με τις αυξήσεις λόγω του κόστους της ενέργειας

  Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εκτιμά ότι δεν θα μάθουμε να ζούμε με τις τιμές του φυσικού αερίου όπως είναι τώρα και εξηγώντας ότι οι τιμές της ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα πηγαίνουν σαν σε λούνα παρκ «πάνω-κάτω»,  και μεσοπρόθεσμα θα πέφτουν γιατί -όπως είπε – οι ανανεώσιμες έχουν χαμηλότερες τιμές και χωρίς σκαμπανεβάσματα.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι από το 2020 μέχρι το 2021 είχαμε αποπληθωρισμό και πρόσθεσε πως οι τιμές σήμερα επανήλθαν σαν σύνολο στα επίπεδα του 2019. Παράλληλα, εκτίμησε ότι το 2022 δεν θα έχουμε σοβαρή πίεση πληθωρισμού στα νοικοκυριά. «Εκεί θα κυμανθούμε στον επόμενο χρόνο με μικρή άνοδο», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

  Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι δεν θα χρειαστούν μέτρα. Επισήμανε ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό. «Ο τουρισμός θα πάει 10,5 δις όλη τη χρονιά και είχαμε 18 δις το ’19 συν το πλήγμα της πανδημία το πρώτο εξάμηνο ισοδυναμεί μαζί με την πολύ πορεία επενδύσεων με μια επάνοδο στο ’19 συν πάνω 1,5% το 2022», είπε.

  Στο ενδεχόμενο ενός lockdown, απάντησε: «Η ελληνική οικονομία έχει χρέος στην Ευρώπη, σωστά αναδιαρθωμένο αλλά μεγάλο, έχει πάρα πολλά μέτρα τα οποία λάβαμε και η πολιτική της κυβέρνησης είναι ως το βαθμό που ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο ιδίως μετά την τρίτη δόση, είναι χωρίς λογική αυτούς που είναι προστατευμένοι να τους κλείσουμε μέσα, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην οικονομία».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ