Σάββατο 28.01.2023
More

  Σταϊκούρας για το ενδεχόμενο έκτακτου δώρου Πάσχα και πρόσθετων ενισχύσεων βάσει δημοσιονομικού χώρου

  Στο ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

  Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα, ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία.

  Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα θα κινηθεί στο 5%, ενώ τόνισε ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

  Σχετικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

  Φαίνεται ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, είπε επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πρόσθεσε ότι, όταν έχεις κρίσεις και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, «οφείλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς περισσότερο την κοινωνία».

  Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.

  Τέλος, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

  Sourcenewsit.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ