Δευτέρα 12.04.2021
More

  Τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται πληρωμή με τον μήνα- Πώς θα γίνεται η άρση ακινησίας

  Τον Μάιο θα ενεργοποιηθεί η σχετική διάταξη

  Aπό τον Μάιο εκτιμάται ότι θα μπορούν χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων να προχωρήσουν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους και να αποπληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

  Η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των «τελών κυκλοφορίας με τον μήνα» αναμένεται φέτος να ενεργοποιηθεί λίγο νωρίτερα, δηλαδή τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, καθώς το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει σε κρατικά έσοδα από τα τέλη με τον μήνα. Άμεσα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την άρση της ακινησίας.

  Σημειώνεται, ότι την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου πάνω από 130.000 ιδιοκτήτες προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία οχημάτων. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες, αλλά και όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις κατά τόπους Εφορίες τα προηγούμενα χρόνια θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω.

  Την ίδια ώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναμένεται να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ