Κυριακή 05.12.2021
More

  Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται τα «τέλη με τον μήνα» – Ποιους αφορά

  Νομοσχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών

  Περίπου 138.000 οχήματα βρίσκονται σε ακινησία καθώς αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες τους που λόγω της πανδημίας αδυνατούσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει ρύθμιση για τα «τέλη με το μήνα» που θα επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δόθηκε η δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, από κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών.

  Η νομοθετική διάταξη – που προωθείται με διαδικασίες «εξπρές» – θα επιτρέψει σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους από τον Μάιο και όχι από τον Ιούνιο όπως έγινε το 2020. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η σχετική διάταξη φέτος θα ενεργοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους, ενώ ταυτόχρονα εκτιμάται από το ΥΠΟΙΚ, ότι θα αυξηθούν και τα κρατικά έσοδα από την άρση ακινησίας οχημάτων.

  Τέλος, λόγω της πανδημίας αναμένεται να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ