Τρίτη 18.06.2024
More

  Τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από το 2025 για 5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων

  Σημαντικές αλλαγές περιμένουν τους ιδιοκτήτες οχημάτων με έναρξη εφαρμογής το 2025, σε ό,τι αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, βάζοντας στο στόχαστρο τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα.

  Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στα τέλη κυκλοφορίας αφορούν περισσότερους από 5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων και περιλαμβάνουν ακόμα και νέα πρόστιμα σε περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής.

  Οι αλλαγές έχουν στόχο το σύστημα των τελών να γίνει πιο αποτελεσματικό και προσιτό στον πολίτη, χωρίς όμως, να υπονομεύεται η είσπραξη των κρατικών εσόδων. Ως εκ τούτου, το οικονομικό επιτελείο συγκρότησε ειδική ομάδα εργασίας για να επεξεργαστεί το νέο πλαίσιο και να υποβάλλει προτάσεις για νέες μεθόδους κοστολόγησης.

  Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα νέες ποινές για τις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας εξετάζοντας σενάρια αλλαγής στο χρηματικό πρόστιμο για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας που ανέρχονται στο διπλάσιο της αξίας από την πρώτη κιόλας ημέρα καθυστέρησης, ενώ στο τραπέζι είναι και η αύξηση των ποσών στα παλαιότερα αυτοκίνητα στο πλαίσιο εφαρμογής αντικινήτρων για την χρήση πολύ παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ