Σάββατο 13.04.2024
More

  Τι αλλάζει στις φορολογικές δηλώσεις του 2024

  Ειδικότερα, η εφαρμογή του TAXIS για τις δηλώσεις προβλέπεται να ανοίξει περί τα τέλη Μαρτίου

  Από φέτος, περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι αναμένεται να δουν σημαντική αλλαγή στον τρόπο συμπλήρωσης των φορολογικών τους δηλώσεων

  Aντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024, που θα αφορά τα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει οι φορολογούμενοι το 2023, καθώς εντός Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ.

  Ειδικότερα, η εφαρμογή του TAXIS για τις δηλώσεις προβλέπεται να ανοίξει περί τα τέλη Μαρτίου και η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος για όσους λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα γίνει σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται το τέλος Ιουλίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025.

  Τι αλλάζει στις φορολογικές δηλώσεις 2024

  Από φέτος, περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι αναμένεται να δουν σημαντική αλλαγή στον τρόπο συμπλήρωσης των φορολογικών τους δηλώσεων. Ειδικότερα, μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν είχαν καμία αλλαγή στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση το προηγούμενο έτος, δεν θα χρειάζεται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους. Το έντυπο Ε1 θα συμπληρώνεται αυτόματα από τη φορολογική διοίκηση.

  Έτσι, η μόνη υποχρέωση τους θα είναι να ελέγχουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα ποσά από μισθούς, συντάξεις, αποδείξεις, δάνεια, κατοικίες, και αυτοκίνητα που έχουν ήδη καταγραφεί από την υπηρεσία.

  Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ